Boysenbær

Navn Sæson
Engelsk Boysenberry Dansk:
Import:
Latin Rubus Loganobaccus

Boysenbær eller taybær er en krydsning af hindbær, brombær og loganbær.

Den blev krydset af Rudolph Boysen fra Californien.
I slutningen af 1920’erne opsøgte Walter Knott, Rudolph Boysen for at høre om det nye bær. Men Boysen havde opgivet dyrkningen og solgt sin farm.
Bærrankerne stod stadig på gården og Walter Knott tog nogle ranker med hjem til sin egen farm. Han begyndte at dyrke boysenbærret og få år efter solgte han de friske bær fra sin gård.

Holdbarhed
1-2 dage ved 2-4 grader

Anvendelse
Svind: ca 3%
Anvendes bla. frisk og til marmelade.

Frysning
Ja, kan fryses med eller uden sukker.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 238 kJ I varen A.D.T
Protein 1,1 g 8 % mindst 10 %
Kulhydrat 12,2 g 87 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 5 % højst 30 %
Kostfibre 5,3 g   ca 30 g
Vand 85,9 g