Clementin

Clementin
Navn Sæson
Engelsk Clementine Dansk: -
Import: november-marts
Latin Citrus reticulata clementina
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Clementin er en hybrid mellem appelsin og mandarin og blev lanceret som den kerneløse mandarin.
Men der er clementiner som indeholder kerner, ligesom der er mandariner som ikke indeholder nogle kerner. Clementiner og mandariner ligner hinanden meget og det kan være svært at se forskel.

Holdbarhed
3-7 dage ved stuetemperatur

Anvendelse
Svind: ca 35%
Anvendes naturel, i salater og desserter.

Frysning
Ja, saften presses ud og kan fryses. Eller laves til marmelade og fryses.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 227 kJ I varen A.D.T
Protein 0,9 g 7 % mindst 10 %
Kulhydrat 12,0 g 90 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 3 % højst 30 %
Kostfibre 1,7 g   ca 30 g
Vand 86,6 g