Honningmelon

Honningmelon

Navn Sæson
Engelsk Honeydew Dansk: -
Import: hele året
Latin Cucumis melo var. Inodorus
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             
Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
I modsætning til andre meloner kan honningmelonen fortsat modne og udvikle smag efter høst.Man mener, at melonen stammer fra Lilleasien. Der er fundet tegninger af meloner på vægmalerier fra år 2400 f.Kr. Også i Bibelen omtales de runde, saftige frugter.

Honningmelonen har en let citrongul farve og formen er oftest oval, men kan også ses runde. Frugtkødet er hvidt og kan virke en anelse gennemsigtigt. Smagen er mild og sødlig med en let aroma af honning.

Holdbarhed
16-18 dage ved 10-12 grader

Anvendelse
Melonen halveres, kernerne fjernes og skallen skæres af.
Svind: ca 50%
Honningmelonen egner sig fortrinligt til en let forret med skinke, røget kød, fisk eller krabbekød. Men den milde og søde frugt kan også spises, som den er – eller bruges til dessert.

Frysning
Melonen skæres i tern eller kugles, løsfryses og lægges herefter i en bøtte. Stykkerne kan også lægges i sukkerlage og fryses ned.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 103 kJ I varen A.D.T
Protein 0,6 g 10 % mindst 10 %
Kulhydrat 5,0 g 83 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 7 % højst 30 %
Kostfibre 0,7 g   ca 30 g
Vand 94,0 g