Solbær

Solbær

Navn Sæson
Engelsk Blackcurrant Dansk: juni-august
Import: april-september
Latin Ribes nigrum
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             
Solbær er nært beslægtet med ribs og minder meget om dem i størrelse og form, men er mere sorte i farven.
Planten er vildtvoksende i Mellem- og Nordeuropa.I 1600-tallet begyndte man at dyrke den herhjemme. I starten dyrkede man planten for at kunne bruge den til medicin, men senere hen fandt man ud af at den også var god til bla. vin og snaps. Sidenhen fandt man ud af at den også kunne anvendes til almindelig madlavning.

Holdbarhed
2-4 dage ved 2-4 grader

Anvendelse
Svind: ca 2%
Anvendes feks. til rystebær, marmelade, gelé, kompot, grød og i bagværk.

Frysning
Ja, kan fryses med eller uden sukker. Til rystebær bruges 4 dl sukker pr. kg frugt.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 372 kJ I varen A.D.T
Protein 1,5 g 7 % mindst 10 %
Kulhydrat 17,5 g 80 % ca. 60 %
Fedt 1,3 g 13 % højst 30 %
Kostfibre 5,8 g   ca 30 g
Vand 79,0 g