Stikkelsbær

Stikkelsbær
Navn Sæson
Engelsk Gooseberry Dansk: juni-juli
Import: maj-september
Latin Ribes uva-crispa
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             
Stikkelsbær er i familie med ribs og solbær, men er større og hænger ikke i klaser. Oprindeligt kommer planten fra Kaukasus og Vestafrika. I 1600-tallet begyndte man at dyrke dem her i det nordlige Europa, nogenlunde samtidig med solbærret.Stikkelsbær kan variere i udseende. De kan være runde eller ovale og skallen kan være både glat eller håret. Farven på stikkelsbærene kan være både grønne, gule eller røde og smagen hos de modne bær er sød og let syrlig.

Skal stikkelsbærrene anvendes til gele, kompot eller lignende skal de umodne bær anvendes, da de har et højere indhold af pectin end de modne bær.

Holdbarhed
3-4 dage ved 2-4 grader

Anvendelse
Svind: ca 5%
Anvendes feks. naturel, til marmelade, desserter og i bagværk. Velegnet som garniture til kødretter og fiskeretter.

Frysning
Ja, fryses hele uden sukker.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 210 kJ I varen A.D.T
Protein 0,9 g 7 % mindst 10 %
Kulhydrat 10,1 g 82 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 11 % højst 30 %
Kostfibre 3,2 g   ca 30 g
Vand 87,9 g