Vandmelon

26. maj 2010
Navn Sæson
Engelsk Watermelon Dansk: -
Import: april-september
Latin Citrullus vulgaris
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
IMPORT             

Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes.Vandmeloner ses oftest som runde eksemplarer, men de kan også findes som cylinderformet. Farven på skrællen kan variere fra helt grøn, eller som den ses herhjemme, let marmoreret med lysegrønne og mørkegrønne felter.
Smagen er mild og svagt sødlig og har et meget lavt sukkerindhold.

Det røde frugtkød indeholder ca. 95% vand og små sorte kerner. Vandmeloner med gult frugtkød er fremkommet ved forædling. Både de røde og de gule meloner kan findes uden kerner.

Holdbarhed

5-7 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Skrællen spises ikke. Kernerne kan fjernes, men da de er meget nærende kan de sagtens synkes.
Svind: ca 50%
Anvendes natural. Prøv feks. kold vandmelonsuppe med vanilleis til dessert.

Frysning

Vandmelonen kan blendes (uden kerner), evt. sigtes kernerne fra efter den er blendet, og herefter kan saften fryses.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 164 kJ I varen A.D.T
Protein 0,8 g 8 % mindst 10 %
Kulhydrat 8,6 g 89 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 2 % højst 30 %
Kostfibre 0,5 g   ca 30 g
Vand 90,2 g    

Af: Råvareguiden