Vindrue

20. maj 2010
Navn Sæson
Engelsk Grape Dansk: -
Import: hele året
Latin Vitis vinifera
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
IMPORT             

Vindrue er et saftigt bær, der alt efter varietet og oprindelsessted har forskellig farve, størrelse og smag. Saften i modne bær smager sødt, da den indeholder 15-20% sukkerarter.
Rosiner er tørrede vindruer. Korender er små, tørrede kernefri druer af en særlig vinsort.Vindruen stammer oprindeligt fra Sydvest- og Lilleasien, men dyrkes nu mange steder i verden i et væld af forskellige sorter, der anvendes til vinfremstilling eller frisk konsum.

Holdbarhed

I ca 3-4 måneder ved 0 grader, 2-4 uger ved 2-4 grader, max 1 uge ved stuetemperatur.
Holdbarheden varierer fra sort til sort.

Anvendelse

Svind: ca 10%
Anvendes feks. naturel, som dessertfrugt, i salater eller som tilbehør til ost. Desuden anvendes vindruer til saft eller de kan steges som tilbehør til feks. fjerkræ.

Frysning

Ja, de løsfryses og kan holde i ca 3 måneder.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 274 kJ I varen A.D.T
Protein 0,5 g 3 % mindst 10 %
Kulhydrat 14,7 g 91 % ca. 60 %
Fedt 0,4 g 6 % højst 30 %
Kostfibre 1,4 g   ca 30 g
Vand 84,0 g    

Af: Råvareguiden