Vindrue

Vindrue

Navn Sæson
Engelsk Grape Dansk: -
Import: hele året
Latin Vitis vinifera
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             
Vindrue er et saftigt bær, der alt efter varietet og oprindelsessted har forskellig farve, størrelse og smag. Saften i modne bær smager sødt, da den indeholder 15-20% sukkerarter.
Rosiner er tørrede vindruer. Korender er små, tørrede kernefri druer af en særlig vinsort.Vindruen stammer oprindeligt fra Sydvest- og Lilleasien, men dyrkes nu mange steder i verden i et væld af forskellige sorter, der anvendes til vinfremstilling eller frisk konsum.

Holdbarhed
I ca 3-4 måneder ved 0 grader, 2-4 uger ved 2-4 grader, max 1 uge ved stuetemperatur.
Holdbarheden varierer fra sort til sort.

Anvendelse
Svind: ca 10%
Anvendes feks. naturel, som dessertfrugt, i salater eller som tilbehør til ost. Desuden anvendes vindruer til saft eller de kan steges som tilbehør til feks. fjerkræ.

Frysning
Ja, de løsfryses og kan holde i ca 3 måneder.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 274 kJ I varen A.D.T
Protein 0,5 g 3 % mindst 10 %
Kulhydrat 14,7 g 91 % ca. 60 %
Fedt 0,4 g 6 % højst 30 %
Kostfibre 1,4 g   ca 30 g
Vand 84,0 g