Avocado

Avocado
Navn Sæson
Engelsk Avocado Dansk:
Import: hele året
Latin Persea americana
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Avocado stammer fra Sydamerika. Den kom til Europa i starten af 1500-tallet og videre til Asien i midten af 1700-tallet.
Det er et stort, pæreformet bær med et enkelt kugleformet frø, og farven kan variere mellem mørkegrøn, brungrøn og brunsort afhængig af sort. Frugtkødet, der indeholder 20-30% fedt, har en smøragtig konsistens og en nøddeagtig smag. Moden avocado skal give efter ved et let tryk. Umoden avocado kan eftermodne ved rumtemperatur.

Avocado er ethylenfølsom og frugtkødet oxiderer let, men brunfarvningen kan forhindres ved at tilsætte citronsaft efter den er skrællet.

Holdbarhed
Opbevares bedst ved 10-12 grader. Holdbarheden afhænger af modenheden.

Anvendelse
Skylles og flækkes på langs og stenen tages ud.
Svind: ca 30%
Anvendes bla. til guacamole og grønne salater.

Frysning
Avocado kan fryses og skal ikke blancheres inden. Moses og tilsættes citronsaft. Anvendes til guacamole.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 729 kJ I varen A.D.T
Protein 1,9 g 4 % mindst 10 %
Kulhydrat 11,7 g 27 % ca. 60 %
Fedt 13,1 g 68 % højst 30 %
Kostfibre 5,2 g   ca 30 g
Vand 68,0 g