Bladbede

17. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Swiss chard, silverbeet Dansk: maj-september
Import: -
Latin Beta Vulgaris var. Cicla
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             

Bladbede eller sølvbede har skinnende, grønne, ribbede blade og stængelen kan være hvid over i gul eller rødlig. Smagen er en anelse bitter. Unge blade bruges som spinat, såvel rå som kogt. Bladbede indeholder oxalsyre.

Holdbarhed

3-5 dage ved 4-6 grader

Anvendelse

Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge.
Svind: ca 30%
Rå eller dampes. Blade ca 2-3 min., stilke ca 4-5 min.

Frysning

Bladbede kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning.
Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 101 kJ I varen A.D.T
Protein 1,8 g 30 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,7 g 62 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 8 % højst 30 %
Kostfibre 0,8 g   ca 30 g
Vand 92,7 g    

Af: Råvareguiden