Bladbede

Bladbede

Navn Sæson
Engelsk Swiss chard, silverbeet Dansk: maj-september
Import: -
Latin Beta Vulgaris var. Cicla
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             

Bladbede eller sølvbede har skinnende, grønne, ribbede blade og stængelen kan være hvid over i gul eller rødlig. Smagen er en anelse bitter. Unge blade bruges som spinat, såvel rå som kogt. Bladbede indeholder oxalsyre.

Holdbarhed
3-5 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge.
Svind: ca 30%
Rå eller dampes. Blade ca 2-3 min., stilke ca 4-5 min.

Frysning
Bladbede kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning.
Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 101 kJ I varen A.D.T
Protein 1,8 g 30 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,7 g 62 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 8 % højst 30 %
Kostfibre 0,8 g   ca 30 g
Vand 92,7 g