Forårsløg

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Scallion, Green onion (eng), Spring onion (US) Dansk: juni-november
Import: hele året
Latin Allium fistulosum
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Forårsløg stammer oprindeligt fra Asien, sandsynligvis omkring Siberien eller Kina.
Det latinske efternavn fistulosum betyder “hul”, hvilket refererer til de hule blade og blomsterstængelen.
Forårsløg ligner små porrer og kan i nogle tilfælde anvendes i stedet for porrer eller løg.

Holdbarhed

4-6 dage ved 3-5 grader

Anvendelse

Fjern det yderste blad og skær bunden og det yderste af toppen af.
Svind: ca 4%
Både top og løg anvendes. Anvendes rå i salater, i wokretter eller som tilbehør til al slags kød.

Frysning

Ja, skæres i mindre stykker og blancheres ca. 1 min inden frysning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 126 kJ I varen A.D.T
Protein 1,7 g 23 % mindst 10 %
Kulhydrat 5,5 g 74 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 3 % højst 30 %
Kostfibre 0,8 g   ca 30 g
Vand 91,9 g    

Af: Råvareguiden