Hvidkål

Hvidkål

Navn Sæson
Engelsk White cabbage Dansk: juli-februar
Import: august-maj
Latin Brassica oleracea capitata
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i Middelhavsområdet for ca. 2000 år siden.
Den er en af Europas ældste og vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år siden, hvor man begyndte at dyrke den på gårdene.

Hvidkål består af blade, der tilsammen danner et meget fast hoved. Den sælges normalt uden de mørke seje yderblade.
Lagrede hvidkål kan fås frem til april.

Holdbarhed
14-16 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
De yderste blade fjernes, kålen skylles og stokken afskæres.
Svind: ca 20%.
Rå, koges, dampes eller sauteres. Anvendes bla. til stuvet hvidkål, kåldolmere, coleslaw eller i wokretter.

Frysning
Hvidkål kan fryses. De skal snittes før de blancheres i ca. 1-3 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 145 kJ I varen A.D.T
Protein 1,2 g 14 % mindst 10 %
Kulhydrat 6,9 g 81 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 5 % højst 30 %
Kostfibre 2,3 g   ca 30 g
Vand 90,6 g