Majroe

Majroe

Navn Sæson
Engelsk Turnip Dansk: juni-august
Import: maj-september
Latin Brassica rapa var. rapa
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Majroens var allerede kendt i det antikke Grækenland og det Romerske Rige.
Majroe eller hvidroe er den mest almindelige roe på markedet. Den vokser delvist over jorden og den nederste del er hvid og den øverste del er pink, rødlig eller lettere grøn, alt efter hvor sollyset har ramt. Selve kødet er helt hvidt.
Majroen er bedst når den har en diameter på 3-4 cm. Bliver de for store går det udover smagens kvalitet og skrællen kan godt blive lidt bitter.

Holdbarhed
10-14 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Blade og rodspids fjernes. Skylles og evt. skrælles. Bladene kan dampes og spises.
Svind: ca 15%
Kan anvendes rå, dampet eller kogt. Brug den i en god ragout eller ovnbagt i ovnen med andre rodfrugter.

Frysning
Ja, skæres i tern og blancheres i ca. 3 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 128 kJ I varen A.D.T
Protein 0,6 g 8 % mindst 10 %
Kulhydrat 6,7 g 89 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 3 % højst 30 %
Kostfibre 2,0 g   ca 30 g
Vand 92,0 g