Okra

Okra
Navn Sæson
Engelsk Okra Dansk: -
Import: hele året
Latin Hibiscus esculentus
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Okra stammer fra Østasien og dyrkes i dag også i Vestafrika og Indien.
Planten er beslægtet med Hibiscus og danner meterhøje buske med smukke gule blomster, der siden udvikler sig til okrafrugterne. De er grønne, kantede, lange bælge der spidser til i enderne og kan minde om fingre.
Smagen er let bitter, men ellers ret neutral. Det er de umodne frugter, der anvendes, for de modne frugter bliver bitre.

Læs seneste nyheder på Dagens.dk.

Holdbarhed
7-8 dage ved 8-10 grader

Anvendelse
Skylles. Stænglen skæres af.
Svind: 15%
Anvendes for eksempel skiveskåret i supper og omeletter eller let kogt og marineret til salatbrug. Frugtsaften er slimet og virker jævnende på sovs og lignende. Et hurtigt opkog og efterfølgende skylning med koldt vand fjerner en del af den mælkeagtige saft, hvis man synes, det er for meget af det gode.

Frysning
Ja, stænglen skæres af uden at skære hul på frøkapslen. De blancheres hele i 3-4 minutter.
De kan fryses hele eller skæres i mindre stykker.
Anvendes efter optøning til supper eller stuvninger.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 167 kJ I varen A.D.T
Protein 2,0 g 20 % mindst 10 %
Kulhydrat 7,6 g 77 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 2 % højst 30 %
Kostfibre 0,9 g   ca 30 g
Vand 89,6 g