Persillerod

Persillerod

Navn Sæson
Engelsk Parsley root, Turnip-rooted parsley, Hamburg parsley Dansk: september-marts
Import: -
Latin Petroselium crispum Tuberosum
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             

Persillerod stammer fra Middelhavsområdet.
Det er en opsvulmet hvid pælerod med en mild persillesmag. Den har en lys skræl og hvidt kød. Udover roden kan også bladene anvendes, primært som suppevisk. Persilleroden ligner pastinakken i udseende, men hvor pastinakken har en lille rand mellem rod og stilk, går persillerodens lige op.
Danske lagrede fås frem til marts.

Holdbarhed
12-14 dage 2-6 grader

Anvendelse
Skylles og skrælles.
Svind: 30%
Anvendes rå, dampet, kogt eller ovnbagt.

Frysning
Ja, skæres i tern eller skiver og blancheres i 2-3 min. For at undgå misfarvning kan der tilsættes citronsyre eller citronbåde til vandet.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 271 kJ I varen A.D.T
Protein 2,3 g 14 % mindst 10 %
Kulhydrat 12,3 g 77 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 8 % højst 30 %
Kostfibre 4,3 g   ca 30 g
Vand 83,0 g