Porre

Porre

Navn Sæson
Engelsk Leek Dansk: juli-april
Import: hele året
Latin Allium porrum
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Porre har været anvendt af landene omkring Middelhavet i årtusinder og blev udbredt til resten af Europa af Romerne.

Det er en løgart, der dog ikke danner noget typisk løg, men lange, saftige og næringsrige bladskeder.
Porrens nederste del er hvid, fordi jorden bliver lagt op omkring planten under vækst. Den hvide del er mest mild i smagen, den grønne er mest rig på vitaminer og mineraler.
Porre er ethylenfølsom.

Holdbarhed
12-14 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Skær visne dele og rodende af. Skylles. Hvis de ikke skal anvendes hele, så flæk porren halvt, fra toppen og et stykke ned i den hvide del.
Svind: ca 48%
Anvendes bla. til tærter, suppe eller tilbehør til kød.

Frysning
Ja. Skæres i skiver og blancheres i ca. 2 min. Eller lange stykker i ca. 4 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 178 kJ I varen A.D.T
Protein 1,9 g 18 % mindst 10 %
Kulhydrat 7,7 g 73 % ca. 60 %
Fedt 0,4 g 9 % højst 30 %
Kostfibre 2,2 g   ca 30 g
Vand 89,3 g