Ræddike

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk White radish Dansk: september-april
Import: september-april
Latin Raphanus sativus var. niger
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Ræddike er en opsvulmet kimstængel, der er nært beslægtet med radise. Smagen er dog mere sødlig. De forskellige ræddikesorter er røde, hvide og sorte.

Holdbarhed

12-14 dage ved 4-6 grader

Anvendelse

Rodspids og blade fjernes. Skrælles og skylles.
Svind: ca 34%
Rå, revet eller hakket som garniture og i salater eller kogte i supper eller gryderetter.

Frysning

De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 85 kJ I varen A.D.T
Protein 1,0 g 20 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,8 g 76 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 4 % højst 30 %
Kostfibre 0,7 g   ca 30 g
Vand 93,5 g    

Af: Råvareguiden