Spidskål

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Spring cabbage Dansk: juni-oktober
Import: januar-juni
Latin Brassica oleracea capitata conica
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Spidskål kaldes også sommerkål. Den har et let og løst bladhoved og er elipseformet.
Spidskålens smag er mildere end hvidkålens, men skal ikke forveksles med sommerhvidkål, som er rund i formen.

Holdbarhed

4-5 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Visne blade og stok fjernes. Skylles.
Svind: 20% Anvendes rå i salater, stuvet eller gratineret.

Frysning

Ja. Snittes før de blancheres i 1-2 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 129 kJ I varen A.D.T
Protein 2,0 g 26 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,9 g 65 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 9 % højst 30 %
Kostfibre 1,9 g   ca 30 g
Vand 91,9 g    

Af: Råvareguiden