Spidskål

Spidskål

Navn Sæson
Engelsk Spring cabbage Dansk: juni-oktober
Import: januar-juni
Latin Brassica oleracea capitata conica
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Spidskål kaldes også sommerkål. Den har et let og løst bladhoved og er elipseformet.
Spidskålens smag er mildere end hvidkålens, men skal ikke forveksles med sommerhvidkål, som er rund i formen.

Holdbarhed
4-5 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
Visne blade og stok fjernes. Skylles.
Svind: 20% Anvendes rå i salater, stuvet eller gratineret.

Frysning
Ja. Snittes før de blancheres i 1-2 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 129 kJ I varen A.D.T
Protein 2,0 g 26 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,9 g 65 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 9 % højst 30 %
Kostfibre 1,9 g   ca 30 g
Vand 91,9 g