Sukkerært

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Sugar pea (Snow pea, Mangetout) Dansk: juni-august
Import: hele året
Latin Pisum sativum convar. axiphium
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion, Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder.

Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en sej, tyk hinde på bælgens inderside. Sukkerærtebælgene, der er brede og flade, høstes før ærterne i bælgen for alvor begynder at udvikle sig.

Holdbarhed

6-7 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Skylles.
Svind: 0%
Anvendes bla. rå i salater eller i wokretter.

Frysning

Ja, blancheres i 1-2 min og fryses med bælg.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 206 kJ I varen A.D.T
Protein 3,4 g 28 % mindst 10 %
Kulhydrat 7,8 g 64 % ca. 60 %
Fedt 0,4 g 7 % højst 30 %
Kostfibre 2,5 g   ca 30 g
Vand 87,7 g    

Af: Råvareguiden