Tang, tørret

Tang, tørret

Navn Sæson
Engelsk Seaweed Dansk: -
Import: hele året
Latin Porphyra umbilicalis
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger, som benævnes Nori på japansk. Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det japanske køkken.

Noritang fås i tynde ark og er den art, der anvendes til sushi. Der findes andre slags tang, bla. wakame som anvendes i misosuppe, eller spirulina som fås i pulverform og kan tilsættes til juicer og smoothies.

Holdbarhed
Tang fås som regel tørret. Se holdbarhed på pakken.

Anvendelse
Anvendes primært i fiskeretter, men kan bruges sammen med ris og grøntsager.

Frysning
Tørret tang kan ikke fryses. Tilberedt tang i f.eks. fisketerrin kan godt fryses.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1092 kJ I varen A.D.T
Protein 7,9 g 12 % mindst 10 %
Kulhydrat 55,0 g 82 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 2 % højst 30 %
Kostfibre 5,3 g   ca 30 g
Vand 12,3 g