Tang, tørret

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Seaweed Dansk: -
Import: hele året
Latin Porphyra umbilicalis
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
IMPORT             

Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger, som benævnes Nori på japansk. Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det japanske køkken.

Noritang fås i tynde ark og er den art, der anvendes til sushi. Der findes andre slags tang, bla. wakame som anvendes i misosuppe, eller spirulina som fås i pulverform og kan tilsættes til juicer og smoothies.

Holdbarhed

Tang fås som regel tørret. Se holdbarhed på pakken.

Anvendelse

Anvendes primært i fiskeretter, men kan bruges sammen med ris og grøntsager.

Frysning

Tørret tang kan ikke fryses. Tilberedt tang i f.eks. fisketerrin kan godt fryses.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1092 kJ I varen A.D.T
Protein 7,9 g 12 % mindst 10 %
Kulhydrat 55,0 g 82 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 2 % højst 30 %
Kostfibre 5,3 g   ca 30 g
Vand 12,3 g    

Af: Råvareguiden