Dild

20. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Dill weed Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Anethum graveolens
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Dild stammer oprindeligt fra det sydlige Asien, men har været dyrket omkring Middelhavet siden oldtiden som både medicin- og krydderplante.
Det er en 80-120 cm høj plante af skærmplantefamilien med dobbelt fjersnitdelte blade og gule blomster i skærme.

Den karakteristiske dildsmag skyldes indholdet af dildolier, der gør plantens blade eminente som det grønne drys og i fiskeretter og saucer.
Dild er meget ethylenfølsom.

Holdbarhed

6-7 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Anvendes til gravning, fisk og skaldyr, nye kartofler, æggeretter, grønt drys, salater og i kryddersmør.
Frisk dild mister smagen ved varmepåvirkning, så den skal først tilsættes varme retter til sidst.

Frysning

Ja, hakkes før frysning. Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 220 kJ I varen A.D.T
Protein 3,5 g 27 % mindst 10 %
Kulhydrat 7,0 g 54 % ca. 60 %
Fedt 1,1 g 19 % højst 30 %
Kostfibre 2,2 g   ca 30 g
Vand 87,9 g    

Af: Råvareguiden