Dild

Dild
Navn Sæson
Engelsk Dill weed Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Anethum graveolens
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Dild stammer oprindeligt fra det sydlige Asien, men har været dyrket omkring Middelhavet siden oldtiden som både medicin- og krydderplante.
Det er en 80-120 cm høj plante af skærmplantefamilien med dobbelt fjersnitdelte blade og gule blomster i skærme.

Den karakteristiske dildsmag skyldes indholdet af dildolier, der gør plantens blade eminente som det grønne drys og i fiskeretter og saucer.
Dild er meget ethylenfølsom.

Holdbarhed
6-7 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
Anvendes til gravning, fisk og skaldyr, nye kartofler, æggeretter, grønt drys, salater og i kryddersmør.
Frisk dild mister smagen ved varmepåvirkning, så den skal først tilsættes varme retter til sidst.

Frysning
Ja, hakkes før frysning. Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 220 kJ I varen A.D.T
Protein 3,5 g 27 % mindst 10 %
Kulhydrat 7,0 g 54 % ca. 60 %
Fedt 1,1 g 19 % højst 30 %
Kostfibre 2,2 g   ca 30 g
Vand 87,9 g