Kørvel

5. april 2010
Navn Sæson
Engelsk Chervil Dansk: hele året
Import: -
Latin Anthriscus cerefolium
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             

Kørvel menes at stamme fra Sydeuropa eller Kaukasus-området.
Det er en populær urt i Central- og Vesteuropa, hvor den bla. bruges i supper, salater og fiskeretter. Smagen er sød og aromatisk og minder svagt om en blanding mellem persille og anis.

Holdbarhed

2-4 dage ved 2-6 grader
Holdbarheden kan forlænges ved at opbevare kørvelen i en glaskrukke med hvidvinseddike. Dette bevarer også dens smag.

Anvendelse

Skylles. Bladene anvendes hele eller finthakket.
Anvendes til fiskeretter, supper, saucer og marinader.
Kørvel taber hurtigt smag ved kogning, og bør først tilsættes den varme ret lige inden servering.

Frysning

Nej.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 123 kJ I varen A.D.T
Protein 2,2 g 30 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,7 g 51 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 19 % højst 30 %
Kostfibre 2,0 g   ca 30 g
Vand 91,0 g    

Af: Råvareguiden