Løvstikke

20. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Lovage Dansk: hele året
Import: -
Latin Levisticum Officinale

Løvstikke stammer oprindeligt fra Persien og har været dyrket siden oldtiden.
Det er en kraftigtvoksende plante af skærmplantefamilien, der hurtigt bliver flere meter høj. Bladene er fjersnitdelte og blomsterne gule i store skærme.
Bladene har en kraftig smag af suppeurt og skal anvendes med forsigtighed. Til gengæld giver løvstikke smag af både selleri, pastinak, porre og persillerod på en gang, og smagen går ikke tabt under kogning.

Holdbarhed

2-4 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Løvstikkens blade anvendes friske eller tørrede i suppevisk, til kryddereddike eller som grønt drys.
Roden anvendes frisk eller tørret. Smagen er kraftig og bouillonagtig.
Anvendes til supper, marinader, grøntsags-, fars- og gryderetter.

Frysning

Nej.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g    

Af: Råvareguiden