Merian

21. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Marjoram Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Origanum majorana
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Merian stammer fra Middelhavsområdet og blev allerede dyrket af de gamle egyptere som både medicin- og krydderurt.
De gamle grækere og romere gav de nygifte par en krans af merian, som skulle symbolisere kærlighed, ære og glæde.
Det er en urt, som på den ene side behøver et varmt klima for at få sin kraftige aroma, men som mister en del duft og smag når den tørres.
Merian er meget anvendt i både det franske og engelske køkken.

Holdbarhed

7-10 dage ved 2-4 grader

Anvendelse

Merian anvendes for dens karakteristiske krydret smag, der egner sig godt i fisk-, fjerkræ- og æggeretter supper og salater.
Anvendes bla. i Herbs de Provence sammen med rosmarin, basilikum, sar og timian.

Frysning

Nej.

*næringsdeklaration er for tørret merian

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1135 kJ I varen A.D.T
Protein 12,7 g 14 % mindst 10 %
Kulhydrat 60,6 g 68 % ca. 60 %
Fedt 7,0 g 18 % højst 30 %
Kostfibre 40,3 g   ca 30 g
Vand 7,6 g    

Af: Råvareguiden