Rosmarin

21. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Rosemary Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Rosmarinus officinalis
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Rosmarin stammer fra Middelhavsområdet og dyrkes idag i de fleste lande omkring Middelhavet.
Navnet rosmarin menes at stamme fra det latinske Rosmarinus, som betyder “havets dug”.

Rosmarinens grannålelignende blade mister ikke smagen ved tilberedning, som mange andre bladurter. Og tørret er den kraftigere i brug end den friske.

Holdbarhed

7-10 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Rosmarin, skal anvendes med måde, og egner sig til fisk, kød og kylling. Men er også særdeles velegnet til vildt, lam og bagte grøntsager.

Frysning

Nej.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 632 kJ I varen A.D.T
Protein 3,3 g 9 % mindst 10 %
Kulhydrat 20,7 g 56 % ca. 60 %
Fedt 5,9 g 35 % højst 30 %
Kostfibre 14,1 g   ca 30 g
Vand 67,8 g    

Af: Råvareguiden