Sar

Navn Sæson
Engelsk Savory, Summer savory, Winter savory
Latin Satureja hortensis (enårig art)
Satureja montana (flerårig art)

Sar stammer fra Sydøsteuropa og det centrale Asien.
Sar ligner timian i udseende og har en aromatisk duft og en smag af peber.
Den er god til at fremhæve smagen af bønner og andre bælgplanter og i kålretter dæmper den kållugten.
Den er meget anvendelig som pebererstatning.

Holdbarhed
2-4 dage ved 2-6 grader
Sar kan konserveres i hvidvinseddike og holde sig i køleskab i op til 2 måneder.

Anvendelse
Anvendes til bønneretter, kød fisk, salater, syltning, eddike og meget mere.

Frysning
Nej.

*næringsdeklaration er for tørret, stødt sar

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1506 kJ I varen A.D.T
Protein 6,7 g 8 % mindst 10 %
Kulhydrat 68,7 g 78 % ca. 60 %
Fedt 5,9 g 15 % højst 30 %
Kostfibre 45,7 g   ca 30 g
Vand 9,0 g