Sar

21. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Savory, Summer savory, Winter savory
Latin Satureja hortensis (enårig art)
Satureja montana (flerårig art)

Sar stammer fra Sydøsteuropa og det centrale Asien.
Sar ligner timian i udseende og har en aromatisk duft og en smag af peber.
Den er god til at fremhæve smagen af bønner og andre bælgplanter og i kålretter dæmper den kållugten.
Den er meget anvendelig som pebererstatning.

Holdbarhed

2-4 dage ved 2-6 grader
Sar kan konserveres i hvidvinseddike og holde sig i køleskab i op til 2 måneder.

Anvendelse

Anvendes til bønneretter, kød fisk, salater, syltning, eddike og meget mere.

Frysning

Nej.

*næringsdeklaration er for tørret, stødt sar

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1506 kJ I varen A.D.T
Protein 6,7 g 8 % mindst 10 %
Kulhydrat 68,7 g 78 % ca. 60 %
Fedt 5,9 g 15 % højst 30 %
Kostfibre 45,7 g   ca 30 g
Vand 9,0 g    

Af: Råvareguiden