Enoki

20. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Enoki, Golden needle mushroom, Winter mushrooms, Snow puff, Velvet foot eller Velvet stem Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Flammulina velutipes
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Enoki er en lang, tynd hvid svamp og er meget almindelig i det østasiatiske køkken. Den har været dyrket i Japan i mere end 300 år.

Der er stor forskel på vilde enoki og dyrkede enoki. Den vilde har korte stængler og er mere brun i farven. Hvorimod manipulation af lys, ilt og temperatur har frembragt den lange, hvide svamp med de små hatte.

Holdbarhed

2-4 dage ved 2-4 grader

Anvendelse

Roden skæres af. For at bevare den særlig smag og konsistens, bør de ikke skylles.
Enoki kan anvendes let kogt i klare supper eller wokretter. Enoki kan blive seje af for lang tilberedning. De kan også anvendes friske i salater og sandwich.

Frysning

Nej

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 157 kJ I varen A.D.T
Protein 2,7 g 29 % mindst 10 %
Kulhydrat 5,4 g 59 % ca. 60 %
Fedt 0,5 g 12 % højst 30 %
Kostfibre 0,9 g   ca 30 g
Vand 89,7 g    

Af: Råvareguiden