Alt du bør vide om køb af tallerkener

Alt du bør vide om køb af tallerkener

Selvom mange vil se en tallerken som en tallerken, er de forskellige typer af tallerkener designet til forskellige formål. Der findes både tallerkener til frokost, aftensmad, dessert, børn og tapas, herudover findes de i forskellige former og designs. Mange familier vælger at have et meget standard tallerkensæt til hverdage og et finere tallerkensæt til festlige anledninger.

 

Tallerkentyper

Som nævnt ovenstående findes der mange forskellige typer af tallerkener, hvor hver tallerken ofte er designet til et bestemt formål. En frokost tallerken er mindre i diameteren og er lavet til at rumme et frokostmåltid. En middagstallerken er dem man ofte vil dække bordet med til aftensmaden, og er lidt større hvor der derfor er plads til en større portion og flere forskellige tilberedte råvarer. Desserttallerkenen er den mindste tallerken du finder, her er der plads til at anrette en lækker type dessert, som man ofte vil servere i mindre portioner. Find tallerkener her, og udforsk selv de mange forskellige typer af tallerkener.

 

Forskellige tallerkenformer

Udover de forskellige typer og størrelser der findes på tallerkner, er de også designet i forskellige former. Der er selvfølgelig de klassiske runde tallerkener, som passer til enhver bordopdækning. Herudover findes der firkantede tallerkener, som tilføjer et moderne og stilfuldt strejf til bordet. De sidste former som findes på markedet, er de ovale og dybe tallerkener, hvor de ovale er perfekte til større retter med massere af tilbehør, mens de dybe er ideelle til supper og pastaretter.

 

Mønsteret og farvet tallerkener

Det sidste du også skal tænke over, når du skal købe nye tallerkener, er deres farve og mønstre. Nogle kan godt lide at tilføje spraglede farver, for at gøre bordopdækningen mere livlig, mens andre bedst kan lide at holde tallerkenerne i en neutral nuance. Herudover kan du også få tallerkener med forskellige mønstre, som blomster, blade eller sågar med forskellige motiver.

 

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g