Hindbær

Hindbær
Navn Sæson
Engelsk Raspberry Dansk: juni-oktober
Import: hele året
Latin Rubus idaeus
  J F M A M J J A S O N D
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Hindbær er en flerfoldssamfrugt med mange små røde stenfrugter.
Smagen er fin og meget aromatisk. Vilde hindbær er små og særlig aromatiske.
Frugtens holdbarhed er kort, især angribes den let af skimmelsvampe.

Holdbarhed
1-2 dage ved 2-4 grader

Anvendelse
Svind: ca 2%
Anvendes naturel, i bagværk (tærter), i salater og som tilbehør til is eller melon. Anvendes også til syltning og grød.

Frysning
Ja, kan fryses med eller uden sukker. Desuden velegnet til frysetøj.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 269 kJ I varen A.D.T
Protein 1,4 g 9 % mindst 10 %
Kulhydrat 11,3 g 71 % ca. 60 %
Fedt 1,4 g 20 % højst 30 %
Kostfibre 4,4 g   ca 30 g
Vand 85,9 g