Jordbær

24. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Strawberry Dansk: juni-august
Import: hele året
Latin Fragaria x ananassa
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Jordbær er en flerfoldssamfrugt, hvor det vi spiser, er den opsvulmede, saftige, røde blomsterbund, med talrige små nødder på overfladen.

Der findes flere end 20 arter jordbær og det mest almindelige dyrkede jordbær i Europa er have-jordbæret, som stammer fra 1800-tallet og er en krydsning mellem Virginia-jordbær fra Nordamerika for dets fine smag og Chile-jordbæret for dets størrelse.

Holdbarhed

2-3 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Svind: ca 4%
Anvendes naturel, til dessert, grød, saft eller til syltning.

Frysning

Ja, fryses med sukker. Kan bruges til frysetøj.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 184 kJ I varen A.D.T
Protein 0,7 g 6 % mindst 10 %
Kulhydrat 8,8 g 81 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 12 % højst 30 %
Kostfibre 1,5 g   ca 30 g
Vand 90,7 g    

Af: Råvareguiden