Asparges, hvide

Asparges, hvide

Navn Sæson
Engelsk Asparagus, white Dansk: maj-juni
Import: maj-juni
Latin Asparagus Officinalis
  J F M A M J J A S O N D
DANSK             
IMPORT             

Hvide asparges er grønne asparges, som har været dækket med jord, så væksten foregår i mørke. De høstes når det øverste af aspargesen kommer op til jordoverfladen.
Asparges er ethylenfølsomme.

Holdbarhed
1-2 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Skylles og skrælles fra hovedet og nedefter. Den træede nederste del afskæres.
Svind: ca 45%
Rå eller koges; slikasparges 10-15 min., udskårne ca. 10 min.

Frysning
Nystukne hvide asparges er velegnet til frysning. De skal skrælles og blancheres i 2-4 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 125 kJ I varen A.D.T
Protein 2,4 g 33 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,3 g 58 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 9 % højst 30 %
Kostfibre 1,8 g   ca 30 g
Vand 92,4 g