Asparges, hvide

17. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Asparagus, white Dansk: maj-juni
Import: maj-juni
Latin Asparagus Officinalis
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Hvide asparges er grønne asparges, som har været dækket med jord, så væksten foregår i mørke. De høstes når det øverste af aspargesen kommer op til jordoverfladen.
Asparges er ethylenfølsomme.

Holdbarhed

1-2 dage ved 4-6 grader

Anvendelse

Skylles og skrælles fra hovedet og nedefter. Den træede nederste del afskæres.
Svind: ca 45%
Rå eller koges; slikasparges 10-15 min., udskårne ca. 10 min.

Frysning

Nystukne hvide asparges er velegnet til frysning. De skal skrælles og blancheres i 2-4 min.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 125 kJ I varen A.D.T
Protein 2,4 g 33 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,3 g 58 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 9 % højst 30 %
Kostfibre 1,8 g   ca 30 g
Vand 92,4 g    

Af: Råvareguiden