Bladselleri

17. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Celery, celery leaves Dansk: juni-november
Import: hele året
Latin Apium graveolens dulce
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Bladselleri menes at stamme fra Grækenland eller landene omkring Middelhavet. Man kan bla. i Homers Illiade læse om heste der græsser på marker med vild selleri.

Det er en 2-årig plante, der er nært beslægtet med rodselleri, men som ikke danner en knold.
Bladselleri har gulgrønne, kødfulde bladstilke med en fast konsistens. Stilkens lugt og smag minder om knoldselleri, men er meget mildere.

Holdbarhed

10-12 dage ved 4-6 grader

Anvendelse

Stilkene skylles og stilkenden skæres af.
Svind: ca 20%
Den kan koges, smørdampes, steges, bruges til wok eller rå til dip.

Frysning

Bladselleri kan fryses og blancheres inden. Skæres i skiver, men mister sprødheden ved optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 110 kJ I varen A.D.T
Protein 0,8 g 12 % mindst 10 %
Kulhydrat 5,2 g 81 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 7 % højst 30 %
Kostfibre 1,6 g   ca 30 g
Vand 92,9 g    

Af: Råvareguiden