Kinaradise

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Daikon, japanese radish Dansk: -
Import: hele året
Latin Raphanus sativus var. acanthiformis
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
IMPORT             

Kinaradise, også kaldet japansk ræddike er lige så vigtig for japanere og kinesere, som gulerødder er for danskere. I Danmark blev den introduceret i 1981.
Den store, hvide rodfrugt er en forædling af ræddike og ikke af radise, som navnet kan antyde. Så det mest retvisende navn, burde være det mindst brugte – japan ræddike.
Rodfrugten kan meget stor, op til 40-50 cm lang og 8-10 cm tyk.

Holdbarhed

1-3 mdr ved 2-6 grader

Anvendelse

Kinaradise bør skrælles før brug, da skrællen har en stærk, pebret smag.
Svind: ca 20%
Den anvendes fint snittet, tyndt skåret eller revet rå i salater og lignende og er god sammen med ost, men kan også tilberedes med lynstegning i wokken.

Frysning

De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 84 kJ I varen A.D.T
Protein 0,6 g 12 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,1 g 83 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 5 % højst 30 %
Kostfibre 0,6 g   ca 30 g
Vand 94,5 g    

Af: Råvareguiden