Kinaradise

Kinaradise

Navn Sæson
Engelsk Daikon, japanese radish Dansk: -
Import: hele året
Latin Raphanus sativus var. acanthiformis
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Kinaradise, også kaldet japansk ræddike er lige så vigtig for japanere og kinesere, som gulerødder er for danskere. I Danmark blev den introduceret i 1981.
Den store, hvide rodfrugt er en forædling af ræddike og ikke af radise, som navnet kan antyde. Så det mest retvisende navn, burde være det mindst brugte – japan ræddike.
Rodfrugten kan meget stor, op til 40-50 cm lang og 8-10 cm tyk.

Holdbarhed
1-3 mdr ved 2-6 grader

Anvendelse
Kinaradise bør skrælles før brug, da skrællen har en stærk, pebret smag.
Svind: ca 20%
Den anvendes fint snittet, tyndt skåret eller revet rå i salater og lignende og er god sammen med ost, men kan også tilberedes med lynstegning i wokken.

Frysning
De kan skæres i tern eller skiver og blancheres i ca. 2 min inden frysning. Mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 84 kJ I varen A.D.T
Protein 0,6 g 12 % mindst 10 %
Kulhydrat 4,1 g 83 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 5 % højst 30 %
Kostfibre 0,6 g   ca 30 g
Vand 94,5 g