Pak choy

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Cabbage, chinese, pak-choy Dansk: juli-oktober
Import: hele året
Latin Brassica chinensis
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK ØKO             
DANSK             
IMPORT             

Pak Choy/Bok Choy er medlem af kålfamilen, men bruges også som salat.
Den er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af de fineste grøntsager.
Den minder meget om de danske bladbeder, men er kortere og de grønne blade er finere.

Holdbarhed

3-5 dage ved 4-6 grader

Anvendelse

Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge.
Svind: ca 12%
Rå eller dampes. Blade 2-3 min., stilke 4-5 min.

Frysning

Pak-choy kan fryses og skal blancheres i ca. 1-2 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning. Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 71 kJ I varen A.D.T
Protein 1,5 g 36 % mindst 10 %
Kulhydrat 2,2 g 53 % ca. 60 %
Fedt 0,2 g 11 % højst 30 %
Kostfibre 0,6 g   ca 30 g
Vand 95,3 g    

Af: Råvareguiden