Skalotteløg

18. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Shallot Dansk: august-november
Import: hele året
Latin Allium oschaninii
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

A. oschaninii eller A. ascalonicum er to forskellige varianter af skalotteløg. Den første betragtes som det eneste rigtige skalotteløg.
Navnet er afledt af byen Ashkelon i Canaan, det der idag hedder Israel.

Planten er flerårig og danner små sideløg ved moderløget. Det er små aflange løg (eller runde) med kraftig løgsmag, der kan have en rosa farve. Skalotteløg dyrkes i vid udstrakning og er meget anvendt i mange forskellige køkkener. Smagen er delikat og mere karakteristisk end almindelige løg.

Holdbarhed

3 mdr ved 0-2 grader

Anvendelse

Stængel og rod afskæres og tørre blade fjernes. Skylles.
Svind: ca 10%
Skalotteløg er velegnet i wokretter eller letsyltet som tilbehør til fisk.

Frysning

Ja, skæres i tern eller ringe og svitses inden frysning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 209 kJ I varen A.D.T
Protein 1,6 g 13 % mindst 10 %
Kulhydrat 10 g 81 % ca. 60 %
Fedt 0,3 g 5 % højst 30 %
Kostfibre 1,9 g   ca 30 g
Vand 87,7 g    

Af: Råvareguiden