Estragon, russisk

20. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Tarragon, Russian Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Artemisia redowskii
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Den russiske estragon er i familie med den franske, men bør ikke anvendes til madlavning. Den har en meget svag estragonsmag i forhold til den franske, som er kraftig i smagen og meget mere aromatisk.
Den russiske estragon bliver desværre ofte solgt i stedet for den ordentlige franske. Den russiske danner nemlig frø og kan sås, hvorimod den franske skal stiklineformeres, hvad der er langt mere besværligt.

Så hvis du skal bruge frisk estragon, så få fat i den fine franske sort. Den er bedst.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g    

Af: Råvareguiden