Koriander

5. april 2010
Navn Sæson
Engelsk Coriander, Cilantro Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Coriandrum sativum
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Koriander stammer fra Sydvestasien. Smagen af bladene er aromatisk og krydret og er et uundværligt krydderi i det asiatiske køkken.

Det er en 50-70 cm høj plante af skærmplantefamilien med fjersnitdelte blade og lette skærme af blomster med hvide og blegrosa farver efterfulgt af kuglerunde frugter, der først er grønne siden sorte.
Koriander mister smagen ved varme og skal derfor først tilsættes den varme ret lige inden servering.

Korianderfrø tørres og anvendes som krydderi. Det er bla. en vigtig bestanddel i garam masala.

Holdbarhed

2-4 dage ved 2-6 grader (frisk koriander)

Anvendelse

Skylles. Bladene bruges hele eller finthakket.
Koriander kan også bruges som grønt drys i salater eller prøv at blande bladene i kogte ris – det ser festligt ud.
Frøene anvendes både hele og stødte, bla. i fonder og chutneys.
I Østen pulveriseres frøene og anvendes som karakteristisk krydderi i et utal af retter.

Frysning

Nej.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 118 kJ I varen A.D.T
Protein 2,1 g 30 % mindst 10 %
Kulhydrat 3,7 g 53 % ca. 60 %
Fedt 0,5 g 16 % højst 30 %
Kostfibre 2,8 g   ca 30 g
Vand 92,2 g    

Af: Råvareguiden