Salvie

21. juli 2010
Navn Sæson
Engelsk Common sage Dansk: hele året
Import: hele året
Latin Salvia officinalis
  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT NOV DEC
DANSK             
IMPORT             

Salvie stammer fra Sydeuropa og Middelhavsområdet. Det er plantens unge, grålige blade, der benyttes som krydderurt. Den har en let bitter, krydret og gennemtrængende smag og skal anvendes med måde.

Holdbarhed

4-6 dage ved 2-6 grader

Anvendelse

Læg salvien i olivenolie og den kan holde sig i op til 2 måneder i køleskab.
Salvie er god til at fjerne fedtsmagen i fede retter, og er derfor velegnet til kraftig mad som flæskesteg, lam, vildt og fede fisk. Men den er også god til bla. salater, supper, oste og the.

Frysning

Ja, hakkes før frysning eller fryses hel (uden stilke). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose. Skal ikke blancheres.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 1695 kJ I varen A.D.T
Protein 10,6 g 11 % mindst 10 %
Kulhydrat 60,7 g 61 % ca. 60 %
Fedt 12,7 g 28 % højst 30 %
Kostfibre 40,3 g   ca 30 g
Vand 8,0 g    
Næringsdeklaration er for tørret, stødt salvie

Af: Råvareguiden