Sukkerært
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Sugar pea (Snow pea, Mangetout) | Dansk: juni-august Import: hele året |
Latin | Pisum sativum convar. axiphium |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion, Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder.
Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en sej, tyk hinde på bælgens inderside. Sukkerærtebælgene, der er brede og flade, høstes før ærterne i bælgen for alvor begynder at udvikle sig.
Holdbarhed
6-7 dage ved 2-6 grader
Anvendelse
Skylles.
Svind: 0%
Anvendes bla. rå i salater eller i wokretter.
Frysning
Ja, blancheres i 1-2 min og fryses med bælg.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 206 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 3,4 g | 28 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 7,8 g | 64 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,4 g | 7 % | højst 30 % |
Kostfibre | 2,5 g | ca 30 g | |
Vand | 87,7 g |