3 tips til en sundere krop – udover sund mad

Sponsoreret indhold

Gode, friske råvarer er naturligvis en stor hjælp, når du prøver at nå i mål med en sundere krop. Men der er også andre ting, du kan gøre for at optimere sundheden. Her er 3 tips, du måske ikke lige støder på hver dag! 

Der er mange gode grunde til at stræbe efter en sund krop. Eksempelvis er det jo skønt at være fleksibel og bevægelig såvel som at være stærk og modstandsdygtig. Men hvad kan man lige gøre for at øge sundheden, udover at spise sundere? Her er tre tips.

1. Tænk dig til en sundere krop

Det virker måske paradoksalt, men faktisk kan rejsen til en sundere krop starte i hovedet. Det er nemlig hovedet, du skal bruge, når du skal komme op med kreative idéer til sund mad og sjov motion. Det er også hovedet, der skal bruges, hvis du skal motivere dig selv til at bevæge dig og holde dig til din valgte diæt.

Derudover kan du også arbejde på at få et sundere forhold til din krop. Ved at øve dig i at tænke mere kærlige, støttende og accepterende tanker om den, kan du reducere stress og andre tilstande, som ikke bidrager til din krops sundhed.

2. Leg dig til en sundere krop

Hvem siger, at vejen til sundere krop behøver at være kedelig? Det behøver den bestemt ikke! Tværtimod kan du lege dig til en sundere krop, og et bedre forhold til den. Hvad med for eksempel at starte til salsadans? At begynde til klatring? At lære at stå på rulleskøjter?

Der er mange muligheder for at få motion på måder, der både er sunde og fornøjelige. Der er altså ikke nogen, der siger, at du skal tilbringe mange timer i fitnesscenteret – slet ikke, hvis det ikke er noget, du nyder.

Jo gladere, du er for dén motion, du dyrker, jo mere motiveret vil du også være til at dyrke den. Derfor kan det godt betale sig at tænke lidt over, hvordan du kan lege dig til mere sundhed.

3. Sans dig til en sundere krop

Og nu, hvor vi snakker om at lege, skal vi da også lige et smut forbi soveværelset. Det er nemlig ét af de steder, hvor voksne mennesker kan lege og have det sjovt. Men det er faktisk ikke kun for sjov, for du kan sagtens sanse og nyde dig til en sundere krop.

Såkaldt “lagengymnastik” forbrænder ikke bare kalorier, men kan også få din hjerne til at udskille en række glædesstoffer, som får dig til at føle dig mindre stresset og mere opløftet. Samtidig kan aktiviteterne i soveværelset også hjælpe dig med at lære din krop bedre at kende, så du får et sundere forhold til den.

Lagengymnastik kan både dyrkes alene og sammen med andre. Der findes selvfølgelig også andre muligheder for at få en sanselig oplevelse, heriblandt escort massage og lignende tilbud.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g