Guide: sådan gør du din have klar til sommer

Guide: sådan gør du din have klar til sommer

Sommeren er ved at være over Danmark, og det gode vejr er allerede begyndt. Dette betyder at mange danskere gør deres haver sommerklar, og vil ud at nyde det gode vejr på terrassen og i haven. Hvis din have ikke er helt sommerklar endnu, kan du få nogle gode tips med på vejen her.

Få styr på din græsplæne

I mange danskeres haver fylder græsplænen en hel del. Det er derfor vigtigt at få græsset slået, vandet og vedligeholdt. Hvis du ikke husker at vande dit græs i de varme sommermåneder, kan græsset blive gul pga. tørke. Der kan også være ting, som gør at din græsplæne ikke ser for godt ud som muldvarpeskud, ukrudt, mos mm. Heldigvis er såning af græs en mulighed, så du kan få en flot og frodig græsplæne igen. Du kan her få eftersået din græsplæne med hjælp fra professionelle, så du kan nyde en flot, grøn og blød græsplæne her til sommer.

Find havemøblerne frem

Når solen skinner og vejret er herligt, er der ikke noget bedre end en grillaften på terrassen eller i haven. Find derfor dine havemøbler frem, rengør dem og put flotte hynder på. Så snart havemøblerne er sat op, bruger du automatisk også mere tid udenfor. Giv gerne din terrasse en hyggelig stemning med lyskæder, blomster og en flot dug på havebordet.

Plant sommerblomster

For at din have bliver helt klar til sommer, vil det være en god ide at få plantet nogle smukke sommerblomster. Med fine blomster bliver haven utrolig indbydende, farverig og frodig at se på, og du får endnu mere lyst til at sidde i din fine have hele tiden. Blomsterne kan f.eks. være petunia, margerit, fuchsia eller engletrompeter. Find ud af hvilke typer og farver af blomster du kan lide, og begynd at plante dem i din have allerede nu.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g