Havebordet er scenen for de gode sommerminder

Havebordet er scenen for de gode sommerminder

Sponsoreret indhold

Sommerens mange stunder bringer nogle af de bedste minder. Når vi danskere mødes i haverne for at nyde en dejlig sommermiddag, så skaber det minder. Solskin, god mad og godt selskab det gør bare noget godt for mennesket og bestemt også for dig.

Har du ikke fundet et godt havebord til din have endnu? Så læs med her og bliv langt klogere på de forskellige typer af haveborde, så du kan skabe nye minder.

Haveborde til madlavning

Mange mennesker er vilde med at have deres eget udekøkken. Med et udekøkken er man også nød til, at have et godt havebord til. Ellers kan man ikke tilberede maden ordentligt, og man vil ikke have noget sted, at sætte den færdige mad, før den serveres.

Men et havebord til madlavning kræver selvfølgelig noget andet end et havebord, som man spiser ved. Det skal for eksempel være i en højde, så man kan stå op og arbejde ved det. Ellers vil det ikke være ideelt at lave mad ved. Derfor kræver det, at du kigger dig godt om efter et godt havebord til dit udekøkken.

Vil du have et virkelig lækkert og funktionelt udekøkken, så kan du vælge at tilslutte en håndvask til dit udekøkken og dit havebord. Så vil du også kunne vaske og skylle dine grøntsager samt vaske dine hænder, når du tilberede maden.

Havebord med plads til mange mennesker

Holder du af at lave store grill arrangementer i haven? Så skal du selvfølgelig have et stort havebord med plads til hele din familie og dine venner til.

Haveborde fås i mange forskellige størrelse, og det er næsten kun din egen haves plads, der sætter begrænsningen på, hvor stort dit nye havebord skal være. Når du køber dig et nyt stort havebord med plads til at samles mange mennesker omkring det, så vælg også nogle gode havestole til det. Det er altid mest behagelige at sidde godt, når man spiser, og det gælder bestemt også udendørs. Gå derfor ikke ned på komforten af dine havestole heller.

Runde haveborde

Specielt de seneste par år har runde haveborde virkelig vundet danskernes hjerter. De er blevet yderst populære og findes i mange forskellige stilarter og størrelser. Der er bestemt en god grund til, at de runde borde er blevet så populære. Ved et rundt bord, kan alle nemlig langt bedre se og tale sammen end for eksempel ved at langt havebord.

Derfor er der rigtig mange, der finder de runde haveborde mere hyggelige end de lange. Du skal dog være opmærksom på, at et rundt havebord kræver en del plads. I hvert fald de store runde haveborde, vil kræve en del plads af din terrasse på grund af dets form.

Små haveborde

Ligesom der findes mange virkelig store gode haveborde, så findes der selvfølgelig også masser af fine små haveborde. Mangler du derfor et godt havebord til din lille have, så skal du ikke blive bekymret. Du kan sagtens få et super fint havebord, der ikke fylder ret meget.

Der er lavet haveborde til selv små altaner, og derfor er de lavet i alle typer og størrelser. Du kan også vælge blot at købe dig et lille cafesæt til din have, hvis du ikke har ret meget plads, eller hvis I ikke er ret mange mennesker. Det er en smagssag og derfor kun noget, som du selv kan afgøre.

Haveborde i forskellige materialer

Ligesom du kan få haveborde i forskellige former og størrelser, så kan du selvfølgelig også få haveborde i forskellige typer materiale.

Nogle af de mest populære materialer til haveborde er træhaveborde, haveborde med granitplade på, haveborde i cement og haveborde i plastik. Når du skal vælge, hvilket havebord du ønsker dig, skal du derfor ikke kun tænke over formen og størrelsen på det men også over, hvilken type materiale du ønsker, at det skal være lavet af.

Der er ikke nogle materialer der som sådan er pænere eller grimmere end andre. Det handler mest af alt om din smag og din stil. Samt hvilket udtryk du ønsker, din terrasse og dit havebord skal have. Derudover kan du overveje, hvor meget tid du vil bruge på at passe og pleje dit havebord. Det er nemlig lidt forskelligt hvor meget de forskellige materialer kræver for, at holde sig pæne og flotte i mange år frem.

Hvis du kun vil gøre bordet rent og tørre det over med en ren klud, så skal du helt klart gå efter det i plastik. Vil du derimod gerne passe lidt ekstra på dit gode havebord, så kan du sagtens vælge en af de andre materialer også. Et træhavebord vil være det havebord, som kræver mest arbejde for, at holde sig flot og stærkt i mange år frem. Til gengæld kan man næsten ikke slide sådan et bord op, hvis man bare behandler det som det skal.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g