Køkkenudstyr der hæver din madlavning til næste niveau

Køkkenudstyr der hæver din madlavning til næste niveau

Står du ofte i køkkenet derhjemme og laver lækker mad, men mangler den lige det sidste pift? Måske har du ikke ambitioner om at være med i Den Store Bagedyst, men derfor kan det jo stadigvæk være sjovt og tilfredsstillende at lave mad der kunne fortjene en michelin stjerne.

 

I denne artikel har vi udvalgt en række forskellige typer køkkenudstyr der kan være med til at imponere gæsterne, gøre familiemiddagen ekstra særlig, eller blot gøre din hverdag ekstra underholdende.

En ordentlig kniv: Santoku fra Sevenspoons

Først og fremmest kommer man ikke langt i et køkken uden en god kniv af ordentligt stål eller andet metal. For tiden er især de Japanske knive meget populære, men de kan også godt koste en mindre formue. Her kan du nemlig skulle betale flere tusinde kroner for ægte japansk stål, der er fremstillet på samme måder som dengang man lavede samuraisværd.

 

Men der er ikke blot tale om det perfekte redskab i køkkenet, men også en køkkenkniv der kan holde resten af livet. For eksempel en santoku kniv der er den mest populære type er god til de fleste opgaver i køkkenet. Det er ofte den mange kokke starter med. Og så når erfaringen er vokset og pengepungen igen begynder at veje, vælger man gerne en Nakiri, Usuba eller Gyuto kniv som den næste.

 

Uanset hvad bør du investere i en ordentlig kniv der ikke blot holder i flere generationer, men også tilbereder din mad på bedst mulige måde. En god kniv behøver ikke at vælge budgettet, men hvis du skal have kvalitet så koster det også.

 

Det anbefales at du sparer op for at købe en ordentlig kniv første gang, alternativt finder du en omfattende kviklånsoversigt her, men uanset hvad er håndlavede knive altid bedre end de masseproducerede.

Autentisk kaffemaskine: Nuova Simonelli Oscar II

Sukker du stadig efter den kop kaffe du fik på den lokale Italienske restaurant for flere år siden? I dag er der heldigvis lækre kaffemaskiner der kan brygge den perfekte kop kaffe, alt sammen i dit eget hjem. Maskinerne koster dog gerne fra 4000 kroner og opad, så hvis økonomien er stram kan du eventuelt finde lånetilbud på sider som denne.

 

Der er noget særligt ved kaffe der bliver brygget på den autentiske måde, og med en professionel kaffemaskine kan din nye hobby blive at afprøve forskellige kaffebønner fra rundt omkring i verden, i din jagt på at finde en blanding der er endnu bedre end dem fra Italien.

 

Lækker stegepande: Le Creuset

Sidst men ikke mindst lander vi på denne fremragende stegepande, der ligesom en god kniv, også kan holde i flere generationer.

 

Du kan vælge mellem flere typer, men vores yndlings pande er den fra Le Creuset der er i støbejern, og har en frisk farve på ydersiden. Til trods for støbejernet er den faktisk ikke særligt tung, og har i vores øjne den helt rette vægt til aftensmaden, uanset om den står på frikadeller eller stegt laks.

 

Materialevalget gør altså bare noget særligt for stegeskorpen, så uanset om du køber frosne fiskepinde i brugsen, eller en lækker frisk bøf, så vil du kunne løfte niveauet adskillige grader med en god stegepande. Husk dog at tjek om den model du kigger på passer til dit komfur.

Konklusion

Uanset hvilket køkkengrej vi taler om, er det vigtigt at vælge noget af høj kvalitet hvis du virkelig skal kunne smage det i madlavningen. Derfor anbefales det at købe færre men bedre ting.

 

Hvis ikke det er noget du er vant til, kan du her læse hvorfor det er en god ide at lægge budget, så du kan få råd til alt det udstyr du har brug for.

 

God appetit!

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g