Priserne på varme falder i Danmark

Priserne på varme falder i Danmark

Danmark har alle dage været blandt toppen af de europæiske lande, hvor det har været dyrt at tage på ferie. Det skyldes ikke mindst priserne på fødevarer, som længe har ligget helt i toppen.

I løbet af de seneste år, er priserne dog faldet i Danmark, og nu viser nye tal fra Danmarks statistik, at danskerne i øjeblikket har den laveste inflation sammenlignet med de andre lande i EU. I løbet af juli måned var inflationen 0,9% mens den i august var 0,8 %. Måneden før faldt inflationen også, og Danmark er faktisk det eneste af de målte lande, der har oplevet faldende inflation to måneder i streg.

Finans.dk skriver, at det især er prisfald på fødevarer og fjernvarme, der er skyld i det store fald.

Ikke kun varme og fødevarer priser der falder

Mens det især har været fjernvarme og fødevarer, der har stået for den faldende danske inflation, så kan man på boligfronten se, at priserne på ejerlejligheder også er faldende. Der er 8250 ejerlejligheder sat til udbud, og det tal er det højeste siden 2012, hvor man langsomt så en overstået finanskrise.

De mange udbudte ejerlejligheder betyder også, at der er konkurrence om at få solgt sin bolig, og det presser priserne ned. Dermed er det et fremragende tidspunkt, hvis man står med planer om at skulle investere i en ny ejerlejlighed. Hos https://moneybanker.dk er det muligt at tage det lån, du lige står og mangler til udbetalingen.

Er det de planer, som du går med i øjeblikket, men måske mangle den sidste økonomi for at kunne være med, så kunne du overveje et kviklån, der vil være billigere for dig, når priserne på ejerlejligheder nu er lave. På Laaneberegneren.dk kan du nemt få et overblik over, hvor attraktivt de forskellige lånemuligheder vil være for dig.

Det skaber en bedre konkurrenceevne for Danmark

Den lave danske inflation er meget positiv, da det kan være med til at øge Danmarks konkurrenceevne. Tore Stramer der er cheføkomom i Nykredit, glæder sig derfor over, at man i Danmark har oplevet faldende inflation to måneder i streg.

”Det er med til at øge vores konkurrenceevne, og det er positivt på et tidspunkt, hvor eksporten har det svært. Den lave inflation mindsker presset for en høj lønvækst og dermed også virksomhedernes omkostninger i modsætning til udlandet, hvor lønningerne stiger mere,” lyder det fra Nykredits cheføkonom.

Det er dog ikke kun i Danmark, at man oplever en faldende inflation, faktisk er gen gennemsnitligt faldet i hele EU. Her er der dog slet ikke tale om et niveau, som i Danmark. I EU er inflationen gennemsnitligt gået fra 2,2 % til 2,1 % fra juli til august.

Det gennemsnit holder man meget godt i Sverige, hvor man havde en inflation på 2,1 % i august. Højdespringerne i EU finder vi i Rumænien, hvor de i august oplevede en inflation på hele 4,7 %.