Rabarber – havens røde guld

Rabarber – havens røde guld

Sponsoreret indhold

April til juni er det første sæson på året for danske rabarber. Rabarberen, som mange måske forbinder med mormors sommergrød fra barndommen, har i de senere år fået en decideret renæssance i de danske køkkener, og det er der mange gode grunde til.

 

Rabarber er en alsidig og populær ingrediens, som kan bruges til mange forskellige formål. Planten har en lang, slank stilk, som normalt er lyserød eller rød, og som er sur i smagen. Den er rig på fiber og C-vitamin, og kan tilføre retter en unik smag og konsistens. Her får du en stribe gode forslag til, hvad du kan bruge rabarber til.

 

Kompot, saft og Chutney

Rabarberkompot er en simpel og lækker dessert, som kan laves ved at koge rabarberstilkene med lidt sukker og vand. Rabarberkompot kan serveres med is, flødeskum eller som en topping på yoghurt eller kage.

 

Rabarbersaft er en forfriskende drik, som kan laves ved at koge rabarberstilkene med sukker og vand, og derefter si væsken. Rabarbersaft kan drikkes kølig eller varm, og kan også bruges som en mixer i cocktails.

 

Rabarberchutney er en sød og krydret sauce, som kan bruges som en marinade til kød eller som en dip til chips og grøntsager. Rabarberchutney kan laves ved at koge rabarberstilkene med sukker, eddike, løg og krydderier.

 

Marmelade, kage salat eller is

Rabarbermarmelade er en lækker og sød pålæg, som kan smøres på toast, pandekager eller croissanter. Rabarbermarmelade kan laves ved at koge rabarberstilkene med sukker og citronsaft, og derefter purere blandingen.

 

Rabarberkage er en populær og lækker dessert, som kan laves ved at tilføje rabarber til en klassisk kageopskrift. Rabarberkage kan også laves som en tærte eller en crumble.

 

Rabarbersalat er en frisk og let salat, som kan laves ved at skære rabarberstilkene i tynde skiver og blande dem med andre grøntsager og en dressing. Rabarbersalat kan serveres som en forret eller som en side til kød eller fisk.

 

Rabarberis er en lækker og forfriskende dessert, som kan laves ved at blande rabarberkompot med flødeskum og fryse blandingen. Rabarberis kan serveres med friske bær eller en sprød topping. Isen bliver selvfølgelig bedst, hvis du kører den på en ismaskine. Ismaskinen behøver ikke koste en formue, men er der ikke lige luft i budgettet, og trænger du til hjemmekørt is, så kan du overveje muligheden for at få et hurtiglån.

 

Som du kan se, er der mange forskellige måder at bruge rabarber på i madlavningen. Uanset om du foretrækker søde eller salte retter, kan rabarber tilføre din mad en unik smag og konsistens. Så næste gang du ser en bunke rabarber på markedet, eller hvis du er så heldig, at de vokser i din have, skal du ikke tøve med at bruge dem og eksperimentere med dem i dit køkken.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi kJ I varen A.D.T
Protein g % mindst 10 %
Kulhydrat g % ca. 60 %
Fedt g % højst 30 %
Kostfibre g   ca 30 g
Vand g