Ananaskirsebær

Ananaskirsebær
Navn Sæson
Engelsk Cape Gooseberry, Ground-cherry eller Golden Berry Dansk: -
Import: hele året
Latin Physalis peruviana
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Når man ser et ananaskirsebær, kan man være i tvivl om, hvad det er. En lille lampeskærm af pergament eller en lygte af rispapir.

I den skrøbelige indpakning gemmes et sødt og syrligt bær, der smager som en blanding af ananas, passionsfrugt og tomat. Hylsteret er naturens eget værk og beskytter frugten, mens den vokser. Når frugten er plukket, har hylsteret ingen betydning.

Frugten stammer fra Chile og Peru, og blev af indianerne spredt langs Andesbjergene. Det var portugiserne, som tog planten med på skibene og plantede den på deres forskellige ruter.

Navnet har den fået fordi smagen minder om ananas og den er på størrelse med et kirsebær.

Frugten sælges normalt under navnet physalis

Holdbarhed
5-7 dage ved 2-6 grader

Anvendelse
Skærmen fjernes og hele bæret anvendes.
Svind: ca 5%
Ananaskirsebær kan spises som de er, eller bruges til frugtsalat, marmelade, frugttærte og som cocktailbær i drinks.

Frysning
Ja, anvendes til feks. puré eller marmelade efter optøning.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 249 kJ I varen A.D.T
Protein 1,9 g 13 % mindst 10 %
Kulhydrat 11,2 g 76 % ca. 60 %
Fedt 0,7 g 11 % højst 30 %
Kostfibre 2,8 g   ca 30 g
Vand 85,1 g