Appelsin, blod

Appelsin, blod
Navn Sæson
Engelsk Blood orange Dansk: -
Import: januar-marts
Latin Citrus sinensis
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Der er ingen der ved om varianten, blodappelsin, også kom hertil fra Kina, eller om den opstod i Sydeuropa. Men man ved at den har været dyrket i Middelhavsområdet i flere århundreder.

Den røde ‘blodfarve’ i blodappelsin kommer fra farvestoffet anthocyanin, der findes i mange planters plantedele. Under indflydelse af frugtsyrer, dukker denne røde farve op i segmenterne indeni og hos nogle sorter af blodappelsin ses det også på ydersiden af skrællen.

Den røde farve kommer kun frem, hvis frugten på træet i længere tid har været udsat for kølige nattetemperaturer. Derfor ligner blodappelsiner fra varmere subtropiske og tropiske egne ganske almindelige appelsiner.

Blodappelsin er blot en appelsin med en lidt speciel farve og en lidt anderledes smag, men anvendes på samme måde.

Holdbarhed
2-3 uger ved 2-6 grader, 1-2 uger ved stuetemperatur

Anvendelse
Svind: ca 30%
Anvendes bla. i desserter og salater.

Frysning
Ja, skallen rives, saften presses ud, begge dele kan fryses. Hele frugten kan hakkes og bruges til frysetøj.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 234 kJ I varen A.D.T
Protein 0,9 g 7 % mindst 10 %
Kulhydrat 11,5 g 84 % ca. 60 %
Fedt 0,6 g 10 % højst 30 %
Kostfibre 2,0 g   ca 30 g
Vand 86,5 g