Blåbær

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Bilberry | Dansk: juli-september Import: hele året |
Latin | Vaccinium myrtillus |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
DANSK | ||||||||||||
IMPORT |
Blåbær er blå eller næsten sorte bær med rødviolet, syrlig saft. Bærret er dækket af et vokslag, der giver skindet en let sølvagtig overflade og er en naturlig beskyttelse.
Blåbær skal være modne når de købes, da de ikke modner yderligere efter høst. Vælg blåbær som er faste og hele og undgå dem, der er bløde og vandede.
Holdbarhed
5-7 dage ved 2-4 grader
Anvendelse
Skylles umiddelbart før brug
Svind: ca 2%
Anvendes bla. rå i frugtsalat, i frugttærte eller til marmelade.
Frysning
Ja, de kan fryses hele uden sukker.
Til moste bær tilsættes ca. 2,5 dl sukker pr. liter bær.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 226 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,7 g | 5 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 11,5 g | 86 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,5 g | 8 % | højst 30 % |
Kostfibre | 2,8 g | ca 30 g | |
Vand | 87,1 g |