Cantaloup

Cantaloup
Navn Sæson
Engelsk Cantaloupe, Muskmelon Dansk: -
Import: Hele året
Latin Cucumis melo var. Cantalupensis
  J F M A M J J A S O N D
IMPORT             

Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.
Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes. Cantaloupmelonen er opkaldt efter en italiensk by, der ligger syd for Rom. Det er en lille, kuglerund melon, ca. 10-15 cm i diameter. Skindet ligner et net på ydersiden. Den kan også have mørkegrønne striber eller mangle dem helt.

I Frankrig er der fremavlet en type cantaloupmelon, som de kalder charantais, og som dyrkes i hele Sydfrankrig. Skallen er næsten glat med mørkegrønne længdestriber og den er gul eller lysegrøn.

I Australien og New Zealand kaldes den en rockmelon, da den også kan ligne en lille sten.

Holdbarhed
8-10 dage ved 4-6 grader

Anvendelse
Melonen halveres, kernerne fjernes og skallen skæres af.
Svind: ca 40%
Anvendes naturel, som forret med røget kød eller til dessert.

Frysning
Melonen skæres i tern eller kugles, løsfryses og lægges herefter i en bøtte. Stykkerne kan også lægges i sukkerlage og fryses ned.

Næringsindhold pr. 100g Energifordeling
Energi 169 kJ I varen A.D.T
Protein 0,5 g 5 % mindst 10 %
Kulhydrat 9,2 g 93 % ca. 60 %
Fedt 0,1 g 0,1 % højst 30 %
Kostfibre 0,4 g   ca 30 g
Vand 89,7 g