Clementin
Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Clementine | Dansk: - Import: november-marts |
Latin | Citrus reticulata clementina |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Clementin er en hybrid mellem appelsin og mandarin og blev lanceret som den kerneløse mandarin.
Men der er clementiner som indeholder kerner, ligesom der er mandariner som ikke indeholder nogle kerner. Clementiner og mandariner ligner hinanden meget og det kan være svært at se forskel.
Holdbarhed
3-7 dage ved stuetemperatur
Anvendelse
Svind: ca 35%
Anvendes naturel, i salater og desserter.
Frysning
Ja, saften presses ud og kan fryses. Eller laves til marmelade og fryses.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 227 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 0,9 g | 7 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 12,0 g | 90 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 3 % | højst 30 % |
Kostfibre | 1,7 g | ca 30 g | |
Vand | 86,6 g |