Daddel

Navn | Sæson | |
---|---|---|
Engelsk | Date | Dansk: - Import: hele året |
Latin | Phoenix dactylifera |
J | F | M | A | M | J | J | A | S | O | N | D | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
IMPORT |
Daddelfrugten har været kendt og dyrket i Mellemøsten i flere tusinde år.
De vokser i tørt og subtropiskt klima og findes bla. i oaser. Frugterne hænger i store klaser under palmens blade.
Daddel er en aflang lys- eller mørkebrun frugt med et enkelt hårdt frø. Frugkødet er tykt og rødbrunt med et stort indhold af sukkerarter. Fås mest tørret.
Holdbarhed
1-2 måneder ved 0-2 grader
Anvendelse
Svind: ca 15%
Frisk daddel spises naturel. Tørret daddel anvendes i konfekt, desserter, bagværk og spises til ost.
Frysning
Tørrede dadler kan fryses i op til 5 år.
Næringsindhold pr. 100g | Energifordeling | ||
---|---|---|---|
Energi | 1313 kJ | I varen | A.D.T |
Protein | 1,8 g | 2 % | mindst 10 % |
Kulhydrat | 75,0 g | 97 % | ca. 60 % |
Fedt | 0,2 g | 1 % | højst 30 % |
Kostfibre | 6,7 g | ca 30 g | |
Vand | 21,3 g | ||
Næringsdeklaration er for tørret daddel. |